Berrefonds VZW

Berrefonds VZW

+32 470 73 66 70

Zwangerschapsverlies

Een kind verliezen is een onvoorstelbaar groot verdriet. Het betekent vaak het begin van een verwarrende rollercoaster vol emoties en pijn. Het Berrefonds probeert intussen al twaalf jaar houvast te bieden aan gezinnen die getroffen worden door het verlies van een kind. Maar elk verhaal is uniek. Elk verlies is anders. En elk gezin is dat ook. Daarom ontwikkelden ze intussen een hele waaier aan tools en ondersteuning.

Hoe kwam het Berrefonds tot stand?

In februari 2009 werd het Berrefonds opgericht door Christine en Wouter. Ze besloten voor de geboorte van hun tweede zoon Nand geen cadeaus te vragen, maar wel donaties om een vzw op te richten ter ere van hun eerste zoontje Berre*.

Wat kleinschalig begon als een mooi idee om andere ouders bij het verlies van een baby te ondersteunen met een koffertje vol spulletjes en inspiratie om tastbare herinneringen te maken, is intussen uitgegroeid tot een warme organisatie die elke dag het verschil probeert te maken voor ouders, grootouders, familie, vrienden en zorgverleners bij het grootst denkbare verlies. We geven een stem aan deze ouders en willen het maatschappelijk taboe doorbreken en het verlies van een kind samen bespreekbaar maken.

 

Wil je graag meer weten over het Berrefonds? Bezoek dan zeker hun website.

https://berrefonds.be/ 

Locatie

Sint-Vincentiusstraat 12
2018 Antwerpen
België

Online

Overige informatie

BTW nr.: BE 0545.756.840
Leidinggevende: Wouter en Christine