Lokaal Loket Kinderopvang

Wat is een Lokaal Loket Kinderopvang?

Op zoek naar opvang voor je baby of peuter? Ons Lokaal Loket Kinderopvang helpt je op weg. 

Alle opvanglocaties in Herselt, Hulshout en Westerlo hebben de handen in elkaar geslagen en werken met een online inschrijvingssysteem. Om de zoektocht voor ouders naar een opvangplaats zo makkelijk mogelijk te maken, hebben de 3 gemeenten ervoor gekozen om alle kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform Opvang.Vlaanderen.

Via dit kanaal kan je een aanvraag tot opvang eenvoudig indienen en opvolgen. Doordat elke aanvraag tot kinderopvang moet geregistreerd worden via Opvang.Vlaanderen, worden ook de noden duidelijk in kaart gebracht.

Via onderstaande link kunt u zich rechtstreeks aanmelden op het platform om het overzicht van opvanglocaties in onze regio te zien.

Klik hier om naar Opvang.Vlaanderen te gaan.

Is inloggen moeilijk? Of worden niet al je vragen opgelost? Neem dan rechtstreeks contact op met het Lokaal Loket Kinderopvang via de contactgegevens. 

tekening lokaal loket kinderopvang

 

Meldpunt verontrusting/klachten

Is er iets gebeurd in de opvang waarover je je zorgen maakt?

Kind & Gezin raadt aan om in gesprek te gaan met je onthaalouder/kinderdagverblijf om op een rustige manier de twee kanten van het verhaal te belichten.

Heb je dit als ouder al geprobeerd en heb je het gevoel dat je niet tot een overeenkomst komt?
Dan kan je altijd een melding maken via klachtendienst@kindengezin.be of telefonisch op het nummer 02 533 14 14.