Subsidiereglement therapeutische hulp voor jongeren en opvoedingsondersteuning voor ouders van jongeren

Jongeren vanaf 6 jaar die het moeilijk hebben of ouders van jongeren vanaf 12 jaar die nood hebben aan opvoedingsondersteuning kunnen in onze regio niet terecht bij gesubsidieerd (gratis) aanbod.

Toch zijn we er zeker van dat hier wel nood aan is. Daarom maken we het mogelijk om jongeren en/of hun ouders die aan de voorwaarden voldoen te ondersteunen. Tot maximum 7 gesprekken zal het voor deze mensen mogelijk zijn om tot 75% van de onkosten van een consultgesprek terugbetaald te krijgen.

Wil je weten of jij of een jongere/gezin die jij begeleidt hiervoor in aanmerking komen? Lees dan het reglement in bijlage of spreek erover met iemand die jou kan doorverwijzen (zorgleerkracht, CLB-medewerker, maatschappelijk werker,...)

De keuze van hulpverlener is vrij. Er zijn er echter wel een aantal die ons systeem kennen en hiervan wensen gebruik te maken. De lijst van deze personen met actuele contactgegevens kan je hieronder downloaden.

Krijg je het document niet open? Meld het ons even via de contactgegevens rechts.

 

pdf bestandMeewerkende therapeuten 2022.pdf (92 kB)

pdf bestandSubsidiereglement psychologische hulpverlening voor jongeren en opvoedingsondersteuning voor opvoeders van jongeren.pdf (195 kB)

Meer info